top of page

Moderátorka a networkerka natočila Networkingový seriál!



Čeká vás networkingová akce, tápete a nejste si úplně jistí, co máte čekat, jak se připravit a na co nezapomenout? Nechcete se ztrapnit hned na začátku a udělat dojem, na který ostatní jen tak nezapomenou v tom negativním slova smyslu? Anebo jste stresař, co si ohlodává nehty až k zápěstí z představy, že někam na networking má jít a nemá odpovědi ani na základní otázky?


Právě kvůli tomuto natočila Gabriela Mrkvicová ve spolupráci s OnlineSales.cz „Networkingový seriál“. V šestnácti krátkých dílech dává přehledné a jednoduché odpovědi na všechny otázky, které jste si doposud před první akcí mohli tiše pokládat a museli jste si pomoct sami. A tak jste strávili nemálo času žhavením strýčka Googlu a snažili se dopátrat svých odpovědí na naprosto obyčejné dotazy.


K natočení seriálu inspirovaly Gabrielu i desítky lidí, kteří se jí vyptávali pořád dokola na naprosto běžné otázky k networkingovým akcím, protože si zkrátka nebyli jistí anebo odpověď nikde jednoznačně nenašli. A protože má Gábi spoustu let networkingové a moderátorské praxe, pustila se do toho s vervou sobě vlastní. Jednoduše a lidsky zodpověděla dotazy, které vás třeba až doposud držely vyklepané někde v koutě, místo abyste se s pozvednutou bradou a odhodláním udělat ten krok do „neznáma“ přihlásili na nějakou business akci.


Jak sama Gabriela podotýká – nemá patent na rozum, a proto rozhodně odpovědi neberte jako jedinou správnou alfa omegu všeho. Vnímejte je spíš jako studnici tipů pro to, aby vám networking fungoval nejlépe jak mohl. Seriál lze sledovat uceleně díl za dílem, anebo i na přeskáčku, aniž byste během dívání trpěli nedostatkem informací z předchozího videa.


A co že je to ten networking? Za tímto slovem se skrývá prosté spojování. Kdo je dnes chytrý, ten žije v síti a dobře ví, že nejlépe vždy fungovalo a stále funguje doporučení. S networkingovým seriálem od Gábi se už nemusíte bát zúčastnit se nějaké business akce, kde se provozuje tzv. organizovaný networking. Jednoduše se připravte na networkingovou akci pomocí jednoduchých tipů od Gabriely a využijte už při prvním setkání networkingové možnosti na maximum.


Níže najdete několik tipů, ale jednotlivé díly jich obsahují ještě mnohem více:


  • mějte svůj cíl, proč jdete na networking

  • přijďte včas, hezky oblečení (klidně barevně, ať nezapadnete a odlišíte se), ale respektujte dresscode akce

  • buďte v přítomnosti, tady a teď

  • jestli prodáváte produkty a ne služby, přineste si ukázku a odlište se, lidé si vás zapamatují

  • dejte najevo zájem

  • pište si poznámky, buďte otevření

  • nezapomínejte na slušné chování

  • nejvíc důležitá část je vaše krátká prezentace – připravte se a řekněte lidem, kdo jste, co děláte, kde to děláte, co poptáváte a co jim nabízíte anebo v čem jste např. výjimeční a jiní

  • nevnímejte jen člověka před vámi/vedle vás, ale vždy si uvědomujte i kontakty „za ním“

  • sjednejte si schůzky optimálně hned na akci, a to se všemi i s těmi, co vám nejsou okamžitě sympatičtí

  • přijďte na schůzku vždy včas nebo nabídněte nějakou kompenzaci (uberte si ze svého času, zaplaťte oběd, kávu atp.)

  • nemizte „po anglicku“, slušnost je se vždy rozloučit


Chcete shlédnout celý networkingový seriál anebo vás zajímá konkrétní otázka? Přehled najdete zde:


Celý networkingový seriál najdete zde.



















Už jste viděli všechny díly a cítíte se připraveni na první business akci? Jste jistější v kramflecích a už víte, co máte čekat? Tak směle do toho a rovnou si to vyzkoušejte v praxi. A kdo ví, třeba se s Gabrielou na nějaké business akci přímo potkáte.

2 zobrazení0 komentářů
bottom of page